Wijziging bezoekersvergunningen parkeren rondom De Rusthoeve

Beste bewoners, familieleden en mantelzorgers van bewoners De Rusthoeve,

Rondom De Rusthoeve (in het zgn. Zuiderpolder-gebied) geldt betaald parkeren van 09.00 – 18.00 uur, op koopavond (vrijdag) tot 21.00 uur. Bezoekers van bewoners De Rusthoeve kunnen een voordelige, papieren bezoekersvergunning verkrijgen in Restaurant De Populier.

Gemeente Purmerend stapt per 1 januari 2023 volledig over naar een digitaal portaal voor parkeervergunningen: Start-Stop-Parkeren. Hiermee komen de papieren bezoekersvergunningen te vervallen en worden deze vervangen door een digitale registratie in het Start-Stop-Parkeren systeem.

Per 1 januari a.s. kunt u een (digitale) bezoekersvergunning aanschaffen bij een van de gastvrouwen/-heren in Restaurant de Populier. SWZP dient bij aanschaf uw kenteken te registreren in het Start-Stop-Parkeren systeem.

De tarieven voor een losse bezoekersvergunning voor bezoekers van bewoners De Rusthoeve bedragen:

  • Het 1e uur parkeren wordt u kosteloos aangeboden, wij dienen hiervoor wel uw kenteken te registreren.
  • Vanaf het 2e uur geldt een parkeertarief van € 1,- per uur.

U bent niet verplicht om een bezoekersvergunning aan te schaffen. Het staat u uiteraard vrij om bij een van de parkeerautomaten op straat een los parkeerkaartje te kopen (uitsluitend met pinpas) of via een mobiel parkeren app (bijvoorbeeld ParkMobile, Park-line). Momenteel bedragen de tarieven voor parkeren rondom De Rusthoeve Euro 1,- per uur.

Met vriendelijke groet,
Stichting Wonen en Zorg Purmerend

Wim van ’t Veer
Directeur-bestuurder