Hulpmiddelen lenen

Rolstoel

Wanneer u zich door ziekte, ongeval of krachtverlies niet zelfstandig of met behulp van loophulpmiddelen kunt verplaatsen, kunt u een dag of dagdeel gebruik maken van een rolstoel. Ideaal om met familie of vrienden naar het centrum te wandelen of om een wandeling in de natuur te maken.

Op de locaties De Rusthoeve en De Tien Gemeenten zijn rolstoelen hiervoor beschikbaar. Om teleurstellingen te voorkomen, kunt de de rolstoel het beste van te voren reserveren. Op vertoon van uw legitimatiebewijs kunt u de rolstoel direct kunt meenemen. Er zijn geen kosten verbonden aan het lenen van een rolstoel.

Scootmobiel

In De Tien Gemeenten kunt u een scootmobiel kunt lenen. Dat is handig als u misschien minder goed ter been bent. Maar ook als u bezoek krijgt van mensen die niet goed kunnen lopen. Een scootmobiel geeft u de vrijheid om zelfstandig te reizen in en om Purmerend wanneer u maar wilt.

Om een scootmobiel te mogen lenen, heeft u een persoonlijke leenpas nodig. Deze krijgt u na het volgen van een rij-instructie. De leenpas kost eenmalig 20 euro. Om een leenpas voor u te kunnen maken, hebben we de volgende zaken nodig:

  • Kopie van uw legitimatiebewijs.
  • Recente pasfoto.
  • Gegevens van uw WA-verzekering.

Meer informatie & reserveren

Voor meer informatie, het reserveren van een rolstoel of scootmobiel en het aanvragen van een leenpas kunt u contact opnemen met onze locaties of een mail sturen naar info@swzp.nl.

De Tien Gemeenten

Hoornselaan 11
1442 AA Purmerend
(0299) 424451

De Rusthoeve

Wolthuissingel 1
1441 DN Purmerend
(0299) 412345