Update m.b.t. Coronaregels binnen de SWZP

Aan alle bewoners, cliënten, familieleden, mantelzorgers en betrokkenen bij de zorg van de SWZP

Donderdag 13 januari 2022

Beste bewoners, cliënten, familie en mantelzorgers van bewoners,

De mate van verspreiding van de Omikron-variant van Covid-19 noopt ons tot het benadrukken van de maatregelen om juist verdere verspreiding zo veel als mogelijk tegen te gaan:

  • Mondkapje dragen maakt het verschil! (Familie-) Bezoek aan bewoners leidt anders tot onnodige risico’s op besmetting
  • Familie van bewoners en overige bezoekers wordt nadrukkelijk gevraagd om een mondkapje te dragen tijdens het bezoek en deze ook niet af te doen, ook niet wanneer men zit!
  • Bezoek wordt alleen op de eigen kamer of in het eigen zorgappartement ontvangen. Familie en bezoekers mogen de huiskamer en het restaurant niet betreden!
  • Ook moet er blijvend aandacht zijn voor de anderhalve meter afstand regel.

We vragen hier nadrukkelijk om, omwille van het feit dat wij in toenemende mate geconfronteerd worden met bezoekers die uiteindelijk positief getest worden. Wanneer bezoekers constant een mondkapje hebben gedragen en de andere maatregelen in acht hebben genomen, hoeven er geen quarantaine maatregelen genomen te worden. Een woongroep hoeft dan bijvoorbeeld niet in isolatie. Het continu dragen van een mondkapje maakt dus veel verschil!

Gebruik lift
Het is opgevallen dat bij het gebruik van de liften niet altijd de corona-maatregelen worden opgevolgd. Blijf alert dat er maximaal 2 personen tegelijkertijd gebruik maken van de lift, zodat er afstand gehouden kan worden! Uitzondering hierop is wanneer bewoners begeleiding nodig hebben van een medewerker.

Als afsluiting: aankomende vrijdag is er een volgende persconferentie. Dan wordt duidelijk wat de overheid besluit voor de komende periode.

Wij rekenen op uw begrip en medewerking om de komende tijd de veiligheid en bescherming van onze cliënten en bewoners voorop te blijven stellen.

Namens de SWZP, met vriendelijke groet, Wim van ’t Veer Directeur-bestuurder