Speeddate

Vrijdag 17 januari (19.00 – 20.30 uur) en Zaterdag 18 januari (11.00 -12.30 uur) hebben we weer een speedate in De Tien Gemeenten. Heb jij belangstelling voor de ouderenzorg? Ben je in het bezit van diploma niveau 2,3 of 4? Of heb je belangstelling voor de opleiding verzorgende IG? Kom langs in De Tien Gemeenten en laat je informeren.  De koffie staat klaar.

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Kom langs!

Help jij ons op de duofiets?

Geachte lezer,
Stichting Wonen en Zorg Purmerend heeft een locatie Heel Europa dichtbij het centrum van Purmerend. Hier zijn drie woongroepen, een vierde volgt spoedig met zes bewoners per groepswoning. Al deze mensen hebben een vorm van dementie. Een ziekte die steeds vaker voorkomt en niet alleen bij oudere mensen.
Een bijzonder wooncomplex met zorgzame medewerkers en vrijwilligers die zich volledig inzetten om het ‘normale’ leven zoveel mogelijk door te laten gaan voor de bewoners. Ook hier zijn natuurlijk niet voldoende middelen om ‘speciale’ zaken aan te schaffen.
Is een fiets speciaal? Ja, voor deze mensen wel. Fietsen verleer je nooit, maar die fiets moet er wel zijn! Een duo of rolstoelfiets is een wens van bewoners en verzorgers. Helpt u mee om dit doel re realiseren?
Een aantal Purmerendse ondernemers hebben al toezeggingen gedaan voor ene bijdrage of willen een actie verbinden aan dit mooie doel.
Mag ik ook op uw hulp rekenen? Voor dit doel is er een crowdfunding op www.doneeracties.nl, zoek op nummer 38023.
U kunt ook een berichtje sturen naar: 06-27871747, dan ontvangt u een betaalverzoek (graag zelf de hoogte van de donatie geven).
Tevens is er een facebookpagina “Samen fietsen”, hier geven wij dagelijks de stand van de donaties en herkomst (anoniem kan natuurlijk ook!). Er is een bankrekening geopend voor dit doel, de opbrengst van deze rekening zal gecontroleerd wordenen na behalen van het doel weer worden opgeheven.
De aangepaste elektrische duofiets kost ca. € 7000,- (op verzoek offerte ter inzage). De bewoners zelf hebben inmiddels een donatie gedaan van €1.120,-. Zullen wij hen nog een duwtje in de rug geven? Wilt u geen donatie doen maar iets beschikbaar stellen voor een loterij voor dit doel, hoor ik het ook graag.
Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie, dan verzoek ik u vriendelijk contact op te nemen met ondergetekende.
Dank voor uw medewerking!
Met vriendelijke groet,
Marie Louise Baarens
06-22996479

Winkelvrijwilliger

Onze winkel in De Rusthoeve is elke dag open van 10.00 tot 15.00 uur.
Voor de maandag, dinsdag en donderdag zijn we op zoek naar een vrijwilliger voor de ochtenduren, langer mag natuurlijk altijd.

Word jij onze winkelvrijwilliger? Mail naar vrijwilligers@swzp.nl

Inrichten belevingstuin

Wie kan/wil helpen? Voor haar dementerende bewoners wil Stichting Wonen en Zorg op twee locaties in Purmerend een belevingsgerichte tuin maken met brievenbussen van PostNL en bushaltes. Deze tuin kan dementerende bewoners meenemen in hun beleving naar vroeger. En dat kan mogelijk een stukje rust geven wanneer een bewoner weet waar de bushalte of brievenbus staat. Tot nu toe is het ons nog niet gelukt om deze vraag gerealiseerd te krijgen bij Post NL of een busonderneming. Misschien is er iemand in mijn netwerk die hierbij kan helpen? Hoe meer mensen dit bericht zien hoe beter het is! Delen = vermenigvuldigen! hashtag#dtv