De Rusthoeve

Internationale dag tegen racisme en discriminatie

Op donderdag 21 maart wordt de Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie gehouden, uitgeroepen door de Verenigde naties. Ook de Stichting Wonen en Zorg doet hier aan mee. Op die dag om 14.30 uur vindt in het restaurant ‘De Populier’ locatie De Rusthoeve, Wolthuissingel 1 een bijeenkomst plaats. Klik hier voor het programma.

Open dagen SWZP

Op 16 maart 2019 organiseert SWZP een open dag voor flex- en vakantiekrachten op 16 maart 2019 in ‘De Tien Gemeenten’. Adres: Hoornselaan 11 1442 AA Purmerend. Klik hier voor meer info!

Op 3 april 2019 organiseert SWZP een open dag voor nieuwe bewoners, familie, en nieuwe zorgkrachten: van 14.00 – 16.00 uur open huis in de woning op no. 57, locatie Heel Europa.
Adres: Genuahaven 57 1448 KK Purmerend. Klik hier voor meer info!

Bingo vrijwilliger gezocht

Wil jij ons één keer in de maand helpen met de bingo in De Rusthoeve?
We spelen bingo op de woensdag van 14.30-16.30 uur.

Als vrijwilliger start je om 13.45 uur met verdeling van de taken en klaarzetten van de spullen.
We verzorgen de koffie, helpen bewoners met de bordjes en brengen ze na afloop weer naar huis.

Wil jij meehelpen? Mail voor meer informatie naar vrijwilligers@swzp.nl.

 

Studenten HBO-V gezocht

Ben jij student HBO-V?
Op zoek naar een bijbaan in het weekend?
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
sollicitatie@swzp.nl

 

Vrijwilliger gezocht voor zondagmiddagpodium

Voor de wintermaanden zijn wij (bewoners van de groepswoning van Heel Europa) opzoek naar een vrijwilliger die met ons en een Welzijnsmedewerker mee wil gaan naar de muziekmiddag. Elke vierde zondag van 13.30 uur tot 16.30 uur in de maanden oktober tot en met maart. Zou jij ons graag willen helpen met brengen, genieten van de muziekmiddag en ons weer wil thuisbrengen. Dan zien we je graag snel. Stuur een mail naar vrijwilligers@swzp.nl.

SWZP levert zorg aan huis

Heeft u zorg aan huis nodig? Stichting Wonen en Zorg Purmerend helpt u graag! Wij bieden huishoudelijke hulp, maar ook persoonlijke verzorging en verpleging. In onze keuken koken we iedere dag een verse en gezonde maaltijd. Die bezorgen we graag bij u thuis!

Thuiszorg en huishoudelijke hulp

Onze vaste teams van ervaren verzorgenden, (wijk)verpleegkundigen en huishoudelijk medewerkers verlenen thuiszorg in de wijk vanuit onze locaties De Rusthoeve, De Tien Gemeenten en Heel Europa. De teams werken vanuit een persoonlijke benadering en leveren 24 uur per dag professionele zorg.

Maaltijdservice

Dagelijks wordt er vers gekookt in eigen keuken. We bezorgen de lekkere en gezonde maaltijden ook graag bij u thuis! Warm of koud, tussen de middag of ’s avonds; dat is aan u.

Meer informatie

Voor meer informatie over mogelijkheden van thuiszorg en huishoudelijke hulp vind u op deze pagina. Meer informatie over onze maaltijdservice is hier te lezen. U kunt ook direct contact met ons opnemen voor meer informatie op (0299) 412345 of info@swzp.nl.

Logeren bij SWZP

Gaat het thuis even niet? Dan bent u van harte welkom om tijdelijk bij Stichting Wonen en Zorg Purmerend te verblijven. We maken het u graag naar de zin, zodat u zich snel thuis voelt bij ons!

Logeren met zorg

Kunt u door een medisch probleem tijdelijk niet thuis wonen of gaat familie, die dagelijks voor u zorgt, met vakantie? In dergelijke gevallen kunt u tijdelijk in één van onze locaties verblijven. Dat kan eenmalig een periode van enkele dagen of weken zijn. Of u kunt meer keren per jaar een korte periode bij ons verblijven om familie te ontlasten. Hoe lang uw verblijf duurt, is afhankelijk van uw herstel of de afspraken die u vooraf met ons daarover hebt gemaakt.

Zorghotel Purmerend

Wilt u na een verblijf in het ziekenhuis nog even bijkomen in een beschermde omgeving? Is er thuis even geen hulp? Dan biedt De Rusthoeve en De Tien Gemeenten u een hotelaccomodatie met verzorging en/of verpleging. Beide locaties zijn kleinschalig en liggen op loopafstand van het Pumerendse centrum.

Meer informatie

Voor meer informatie over mogelijkheden van logeren met zorg vind u op deze pagina. Meer informatie over hotelzorg is hier te lezen. U kunt ook direct contact met ons opnemen voor meer informatie op (0299) 412345 of info@swzp.nl.

SWZP praktijklocatie voor horecaopleidingen

Sinds het najaar 2017 is het woon-/zorgcomplex De Rusthoeve van Stichting Wonen en Zorg Purmerend de praktijklocatie voor diverse horeca-opleidingen van het Horizon College. Bekijk het onderstaande filmpje om te zien wat de jongeren leren, met De Rusthoeve als decor.

Bewonersvakantie Heel Europa

Na zorgvuldige voorbereiding brachten bewoners van de groepswoningen, familieleden, vrijwilligers en medewerkers een prachtige vakantie door in de vakantieboerderij in Luttenberg.

Pannenkoeken eten, gezellige avonden, optreden shantykoor, zingen, dansen, huifkartocht, koeienboerderij, paarden. Gezelligheid, rust, plezier, samen zijn, er was zoveel te beleven. Iedereen was er echt even uit. Iedereen heeft genoten.

Bekijk de prachtige foto’s, geniet mee!

 

SWZP zet in op opleiden zorgmedewerkers

Het personeelstekort in de zorg wordt een steeds groter probleem. Goed opgeleid personeel is lastig te vinden. Door de vergrijzing zijn de komende jaren 100.000 tot 125.000 extra zorgmedewerkers nodig om aan de zorgvraag te kunnen voldoen. Stichting Wonen en Zorg Purmerend zet daarom nu al vol in op het opleiden van nieuwe zorgmedewerkers.

Vergrijzing

Nederland vergrijst. Het aantal 80-plussers stijgt van de huidige 700.000 naar 1.250.000 in 2025. De tendens is dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Pas als dat echt niet meer gaat, komt een verpleeghuis in beeld. “De noodzaak om de zorg anders te organiseren is duidelijker dan ooit. Niet alleen in de verpleeghuiszorg, maar ook in de thuiszorg. De zorg die wij leveren wordt steeds zwaarder. Dat vraagt om goed opgeleid personeel.” aldus Wim van ’t Veer, directeur-bestuurder van SWZP.

Werken en leren tegelijk

Voor SWZP een reden om eigen medewerkers te stimuleren om een vervolgopleiding te volgen. Op dit moment volgen 16 medewerkers een opleiding op Mbo 3 of 4 niveau. Deze medewerkers zijn al langere tijd in dienst bij SWZP. Zij volgen op kosten van SWZP hun opleiding. Daarnaast zijn de afgelopen week 7 nieuwe medewerkers gestart in een leer-/werktraject. Deze medewerkers volgen eveneens een Mbo-opleiding bij een van de opleidingsinstituten in de regio. Naast hun opleiding werken zij voor 24 uur in de week bij SWZP. Zo kunnen ze alles wat ze leren, gelijk toepassen in de praktijk.

Win-win situatie

“Voor ons is dit een win-win situatie”, vertelt Van ’t Veer. “We leiden nieuwe zorgmedewerkers op én er zijn extra medewerkers beschikbaar die zorg kunnen geven aan de bewoners en cliënten. Om hen draait het ten slotte. En juist het contact, een glimlach of een knuffel van hen, maakt dat men snel verkocht is aan het werken in de ouderenzorg.” SWZP loopt met deze aanpak vooruit op de afspraken uit de in juli gepresenteerde Arbeidsmarktagenda 2023 voor de ouderenzorg[1]. Daarin is de ambitie vastgelegd om vanaf 2018 voldoende opleidingsplaatsen aan te bieden.

Kans

Eén van de nieuwe deelnemers aan het leer-/werktraject is Christine Barends. Zij volgt de opleiding Verzorgende IG/MMZ aan het Regiocollege in Zaandam. “Ik ben blij met deze kans”, vertelt ze. Ze viel gelijk met haar neus in de boter toen ze aan haar nieuwe baan begon. Collega’s organiseerden een strandfeest voor de bewoners van SWZP-locatie De Rusthoeve. Voor haar een mooie manier kennis te maken met veel van de bewoners.

 

[1] De Arbeidsmarktagenda 2023. ‘Aan het werk voor ouderen!’ is op 12 juni j.l. gezamenlijk ondertekend door ActiZ, branchevereniging BTN, CNV Zorg & Welzijn, FNV Zorg & Welzijn, NVZ, de MBO Raad en het ministerie van VWS. Meer info op www.aanhetwerkvoorouderen.nl.