Inrichten belevingstuin

Wie kan/wil helpen? Voor haar dementerende bewoners wil Stichting Wonen en Zorg op twee locaties in Purmerend een belevingsgerichte tuin maken met brievenbussen van PostNL en bushaltes. Deze tuin kan dementerende bewoners meenemen in hun beleving naar vroeger. En dat kan mogelijk een stukje rust geven wanneer een bewoner weet waar de bushalte of brievenbus staat. Tot nu toe is het ons nog niet gelukt om deze vraag gerealiseerd te krijgen bij Post NL of een busonderneming. Misschien is er iemand in mijn netwerk die hierbij kan helpen? Hoe meer mensen dit bericht zien hoe beter het is! Delen = vermenigvuldigen! hashtag#dtv

Wie neemt ons mee uit?

Graag gaan wij, de (wijk-)bewoners van De Tien Gemeenten, De Rusthoeve en Heel Europa, er op uit met onze personenbus. Een middagje rondrijden door Waterland of West-Friesland. Een visje eten in Katwijk of Den Oever. Lekker over de provinciale weg, zodat we kunnen genieten van de omgeving en alle tijd hebben om ergens onderweg een kopje koffie ofzo te doen.

Er is een hele groep vrijwilligers die met ons als chauffeur op pad gaan. Zij overleggen eens per maand wie welk ritje gaat doen. Voor deze groep zijn wij op zoek naar nieuwe chauffeurs. Heeft u een rijbewijs, voldoende rijervaring en vind u het leuk om met een kleine personenbus te rijden? En vind u het niet erg dat wij alles niet meer zo snel kunnen doen? Dan zijn wij op zoek naar u!

U kunt zich aanmelden of meer informatie opvragen via een mailtje aan vrijwilligers@swzp.nl.

Helpen bij de bingo

Voor de bingo in De Rusthoeve zijn we op zoek naar vrijwilligers bij de bingo.

Als bingo-vrijwilliger

  • zet je alle spullen klaar
  • haal je de bewoners op
  • help je de bewoners tijdens de bingo
  • help je met opruimen en bewoners naar huis brengen.

Of wil je de nummers van de bingo lezen?

U kunt zich aanmelden via vrijwilligers@swzp.nl We maken graag kennis met je. Tot snel!

Seksuele en genderdiversiteit

Jezelf kunnen zijn is een recht voor iedereen. “Nog teveel ‘roze’ ouderen durven niet zichzelf te zijn in hun eigen woonomgeving en krijgen te maken met respectloos gedrag, onkunde of onbegrip.” Op donderdag 16 mei, vanaf 14.30 uur, is er in restaurant ‘de Populier’ van De Rusthoeve (Wolthuissingel 1 te Purmerend), een informatieve en boeiende middag over seksuele en genderdiversiteit binnen de ouderenzorg. Klik hier voor de uitnodiging.

Blog Michelle: Wijkverpleging is meer dan een steunkous

Tijdens de opleiding HBO verpleegkunde merkte ik het al: werken in de thuiszorg heeft een saai imago. Signalen van medestudenten klonken als de thuiszorg biedt geen uitdaging, in de thuiszorg ben je alleen maar billen aan het wassen en de ouderenzorg is elke dag hetzelfde. Ik geef eerlijk toe, ik heb tijdens mijn opleiding ook niet gekozen voor stages in de thuiszorg.
Toch ben ik na mijn diplomering gaan solliciteren op de functie wijkverpleegkundige. Ik werk nu bijna twee jaar als wijkverpleegkundige en ondertussen ben ik bezig met de post bachelor opleiding excellerende wijkverpleging. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van deze keuze. Geen werkdag is hetzelfde.

Om 7:20 starten wij de dag met elkaar op kantoor. In de ochtend starten acht medewerkers en hierdoor is het al vanaf het begin van de dag een gezellige boel. Ons team draagt zorg voor ongeveer 90 cliënten en daarom is het belangrijk dat er van te voren een goede planning wordt gemaakt.

Rond 7:30 is de koffie op en gaat iedereen zelfstandig op pad.

Ons team levert meestal langdurige, maar vooral persoonsgerichte zorg, en daarom kennen wij de cliënten goed. Toch staan er elke dag verassingen te wachten achter de deuren.

De thuiszorg is alles behalve saai.

Benieuwd naar de verhalen uit de thuiszorg? Volg dan mijn maandelijkse blog!