Help jij ons op de duofiets?

Geachte lezer,
Stichting Wonen en Zorg Purmerend heeft een locatie Heel Europa dichtbij het centrum van Purmerend. Hier zijn drie woongroepen, een vierde volgt spoedig met zes bewoners per groepswoning. Al deze mensen hebben een vorm van dementie. Een ziekte die steeds vaker voorkomt en niet alleen bij oudere mensen.
Een bijzonder wooncomplex met zorgzame medewerkers en vrijwilligers die zich volledig inzetten om het ‘normale’ leven zoveel mogelijk door te laten gaan voor de bewoners. Ook hier zijn natuurlijk niet voldoende middelen om ‘speciale’ zaken aan te schaffen.
Is een fiets speciaal? Ja, voor deze mensen wel. Fietsen verleer je nooit, maar die fiets moet er wel zijn! Een duo of rolstoelfiets is een wens van bewoners en verzorgers. Helpt u mee om dit doel re realiseren?
Een aantal Purmerendse ondernemers hebben al toezeggingen gedaan voor ene bijdrage of willen een actie verbinden aan dit mooie doel.
Mag ik ook op uw hulp rekenen? Voor dit doel is er een crowdfunding op www.doneeracties.nl, zoek op nummer 38023.
U kunt ook een berichtje sturen naar: 06-27871747, dan ontvangt u een betaalverzoek (graag zelf de hoogte van de donatie geven).
Tevens is er een facebookpagina “Samen fietsen”, hier geven wij dagelijks de stand van de donaties en herkomst (anoniem kan natuurlijk ook!). Er is een bankrekening geopend voor dit doel, de opbrengst van deze rekening zal gecontroleerd wordenen na behalen van het doel weer worden opgeheven.
De aangepaste elektrische duofiets kost ca. € 7000,- (op verzoek offerte ter inzage). De bewoners zelf hebben inmiddels een donatie gedaan van €1.120,-. Zullen wij hen nog een duwtje in de rug geven? Wilt u geen donatie doen maar iets beschikbaar stellen voor een loterij voor dit doel, hoor ik het ook graag.
Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie, dan verzoek ik u vriendelijk contact op te nemen met ondergetekende.
Dank voor uw medewerking!
Met vriendelijke groet,
Marie Louise Baarens
06-22996479

Uitnodiging café doodgewoon

Het Netwerk Palliatieve Zorg Zaanstreek/Waterland organiseert op woensdag 20 november 2019 Café Doodgewoon. De toegang is gratis.
Thema : Bijna Dood Ervaringen Locatie : Novawhere, Prof. Mr. P.J. Oudlaan 1, 1444 HT Purmerend Wanneer : Woensdag 20 november 2019 Tijd : 19.30 – 21.30 uur.
Klik hier voor de uitnodiging.

Manager gezocht

BEN JIJ EEN ERVAREN MANAGER MET PASSIE VOOR DE OUDERENZORG?

HEB JE AFFINITEIT MET ZORG AAN HUIS, WELZIJN, GASTVRIJHEID EN DIENSTVERLENING AAN OUDEREN?
EN BEN JIJ ALTIJD OP ZOEK NAAR HOE HET NOG BETER KAN?
DAN GAAN WIJ GRAAG MET JOU OM DE TAFEL!

Wat ga je doen?
Als Manager Zorg aan huis, Welzijn, Gastvrijheid en Dienstverlening voor ouderen; ben je eindverantwoordelijk voor de diensten en activiteiten die Stichting Wonen en Zorg Purmerend (SWZP) levert op het gebied van zorg aan huis, welzijn in de vorm van dagbesteding en de dienstverlening vanuit de organisatie. Hieronder vallen ook het restaurant en de keuken. Jouw speerpunt daarin is het leveren van goede en persoonlijke zorg en dienstverlening aan onze cliënten en bewoners.

Samen met de teams ben je voortdurend op zoek naar hoe onze zorg en dienstverlening nog beter kan en op welke gebieden we kunnen innoveren. Als verbindende manager breng je de medewerkers, de teams en ons aanbod van diensten en activiteiten nog dichter bij elkaar. Je legt dwarsverbanden en stuurt op gastvrijheid en kwaliteit van onze dienstverlening. Daarin neem je ook de informele zorg door familie, mantelzorgers en vrijwilligers mee als belangrijk onderdeel van onze zorg.

In de rol van procesmanager in thuiszorg en externe welzijn stuur je op de ontwikkeling van de zelforganiserende teams. Je draagt de uitgangspunten van het Rijnlands denken uit. Je bent hiervoor een voorbeeld voor de andere collega’s. Ook binnen de teams voor de facilitaire dienstverlening bouw je aan zelforganisatie. Je creëert hiervoor de goede voorwaarden en bent voor medewerkers een inspirerende en coachende manager. Met de teams ga je op zoek naar hoe de dienstverlening nog meer wijkgericht kan worden georganiseerd. Hierover heb je ook contact met de andere zorgverleners en welzijnsorganisaties die actief zijn in de wijk om de locaties.

Uiteraard houd je de financiële kaders waarbinnen de zorg en diensten geleverd moeten worden scherp in de gaten. Je zorgt er voor dat de indicaties in lijn zijn met de zorg die we leveren. Hierover heb je regelmatig contact met externe partijen, zoals de gemeente, de verzekeraars en het zorgkantoor.

Wie ben jij?
De ideale kandidaat voor deze functie van Manager Zorg aan huis, Welzijn, Gastvrijheid en Dienstverlening voor ouderen;
 heeft een HBO werk- en denkniveau, met hart voor de zorg en oog voor de ontwikkelingen in de zorg;
 heeft een flinke dosis managementervaring en is een inspirerende, coachende en motiverende manager;
 is een energieke netwerker en ondernemer, is innovatief met oog voor kansen die de verbetering van de zorg voor ouderen biedt;
 is besluitvaardig en kan vormgeven aan veranderprocessen.

Wat bieden wij?
 een salaris op basis van de cao VVT, schaal 65 (maximaal € 5.188 op basis van 36 uur)
 een afwisselende en uitdagende MT-functie voor 28 tot 32 uur per week
 mogelijkheden om je werktijden zelf en flexibel in te delen
 betrokken collega’s en een fijne en informele werksfeer
 de kans om jezelf verder te ontwikkelen, door bijvoorbeeld het volgen van opleidingen en trainingen.

Enthousiast?
Ben je enthousiast en wil je graag als Manager Zorg aan huis, Welzijn, Gastvrijheid en Dienstverlening bij ons aan de slag? Dan maken we graag kennis met jou. Mail je brief met korte motivatie samen met een actueel CV naar sollicitatie@swzp.nl.
De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 19 november a.s.
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Wim van ’t Veer, directeur-bestuurder; (0299) 412 345.

OVER STICHTING WONEN EN ZORG PURMEREND 
Bij Stichting Wonen en Zorg Purmerend (SWZP) werken zo’n 400 medewerkers, verspreid over 3 locaties. Wij werken met kleine, zelforganiserende teams. Dat geeft medewerkers de ruimte om samen met collega’s veel zelf te beslissen. Wij willen het Rijnlands denken toepassen binnen de teams.
Wij bieden verschillende soorten ouderenzorg, zoals thuiszorg, huishoudelijke hulp, restaurants, maaltijden aan huis, groepswonen, dagbesteding en intramurale zorg.
Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners en cliënten zich welkom en thuis voelen bij ons. De zorg en het welzijn van onze bewoners van de woon-/zorglocaties en cliënten van de zorg aan huis staat centraal.
We bieden zoveel mogelijk maatwerk. Dat doen we samen met de familie, mantelzorgers en vrijwilligers.
Je vormt samen met de directeur-bestuurder, manager intramurale zorg, de controller, de HR Manager, de kwaliteitsfunctionaris en de bestuurssecretaris het managementteam van de SWZP. Je legt verantwoording af aan de directeur-bestuurder.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Winkelvrijwilliger

Onze winkel in De Rusthoeve is elke dag open van 10.00 tot 15.00 uur.
Voor de maandag, dinsdag en donderdag zijn we op zoek naar een vrijwilliger voor de ochtenduren, langer mag natuurlijk altijd.

Word jij onze winkelvrijwilliger? Mail naar vrijwilligers@swzp.nl