Blog Michelle: Wijkverpleging is meer dan een steunkous

Tijdens de opleiding HBO verpleegkunde merkte ik het al: werken in de thuiszorg heeft een saai imago. Signalen van medestudenten klonken als de thuiszorg biedt geen uitdaging, in de thuiszorg ben je alleen maar billen aan het wassen en de ouderenzorg is elke dag hetzelfde. Ik geef eerlijk toe, ik heb tijdens mijn opleiding ook niet gekozen voor stages in de thuiszorg.
Toch ben ik na mijn diplomering gaan solliciteren op de functie wijkverpleegkundige. Ik werk nu bijna twee jaar als wijkverpleegkundige en ondertussen ben ik bezig met de post bachelor opleiding excellerende wijkverpleging. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van deze keuze. Geen werkdag is hetzelfde.

Om 7:20 starten wij de dag met elkaar op kantoor. In de ochtend starten acht medewerkers en hierdoor is het al vanaf het begin van de dag een gezellige boel. Ons team draagt zorg voor ongeveer 90 cliënten en daarom is het belangrijk dat er van te voren een goede planning wordt gemaakt.

Rond 7:30 is de koffie op en gaat iedereen zelfstandig op pad.

Ons team levert meestal langdurige, maar vooral persoonsgerichte zorg, en daarom kennen wij de cliënten goed. Toch staan er elke dag verassingen te wachten achter de deuren.

De thuiszorg is alles behalve saai.

Benieuwd naar de verhalen uit de thuiszorg? Volg dan mijn maandelijkse blog!