Informatie over Caren Zorgt

Wat is Caren?

Caren is een site voor mensen die zorg ontvangen, hun familie en andere mensen die voor hen zorgen. Via Caren kunnen bewoners en cliënten van Stichting Wonen en Zorg Purmerend meekijken in het zorgdossier. Daarin staan het zorgplan en de dagelijkse rapportages.

Ook kunt u via Caren onderling informatie delen, berichten versturen aan elkaar en aan de zorg, de agenda bekijken en afspraken inplannen. In dit document staan alle mogelijkheden overzichtelijk voor u op een rij.

Wie kan de gegevens zien?

De bewoner of cliënt bepaalt zelf wie er mee mag kijken in Caren en wat diegene mag zien. Kan de bewoner dit niet meer zelf bepalen? Dan worden de inloggegevens aan de contactpersoon gegeven. In Caren kunt u zelf per persoon instellen wie wat mag zien. Er zijn twee opties:

  1. Basis: deze personen kunnen de algemene berichten lezen en in de kalender kijken.
  2. Vertrouwensgroep: deze personen kunnen ook uw medische gegevens bekijken en de rapportages lezen die de zorg in het dossier plaatst.

Caren voor het eerst gebruiken

Om Caren te gebruiken, moet eenmalig het systeem geactiveerd worden. Dit kan met de code die in de brief staat die de bewoner of cliënt heeft ontvangen. Op de website www.carenzorgt.nl kunt u deze code invoeren in het invoerveld. Dat ziet er zo uit:


Vervolgens krijgt u een aantal schermen met uitleg over Caren te zien. U kunt met behulp van de pijltjes onderin uw scherm naar de volgende (of vorige) pagina gaan. In deze handleiding staan alle stappen die daarna volgen voor u uitgewerkt.

Filmpje met uitleg

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe Caren werkt.
Op een tablet wordt het filmpje niet altijd weergegeven. U kunt het filmpje alsnog bekijken door hier te klikken.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neemt u dan een kijkje op de pagina met Veelgestelde vragen van Caren Zorgt. Als u er niet uitkomt, kun u contact opnemen met Caren, via het mailadres info@carenzorgt.nl.