Actie voor Tovertafel

Het team van woongroep Genuahaven 57 in Heel Europa heeft een bijzondere actie op touw gezet. Verzorgende Kayleigh Vringer heeft de actie op touw gezet. Enthousiast vertelt ze over de Tovertafel. Het is een soort beamer aan het plafond, die speciale spellen en animaties projecteert op de tafel die er onder staat. Het apparaat reageert op hand- en armbewegingen en stimuleert hiermee fysieke activiteit bij de bewoners. Het prikkelt hen om er iets mee te doen. “Er zijn genoeg bewoners van onze woongroep en van de andere woongroepen in Heel Europa die daar baat bij zullen hebben. We hopen hiermee ook bewoners die in hun eigen wereld zitten hierbij bij de groep te betrekken.”, aldus Kayleigh.

Marathon
Aan de Tovertafel zit wel een flink prijskaartje: ruim 6.600 euro. Kayleigh rende in het najaar van vorig jaar voor het eerste een halve marathon. Tijdens een teamoverleg opperde dat ze dat dit jaar weer zou kunnen doen. Dit keer om geld op te halen voor de Tovertafel. Het team reageerde gelijk enthousiast en zo was de actie geboren.

Een keer per jaar is er een halve marathon in Disneyland Parijs. “Als Disney-gekkie is dat voor mij de ideale locatie.” Daar rent Kayleigh samen met haar zus in september 21,5 kilometer, dwars door het attractiepark. Ze doet dat helemaal in stijl in een Tinkerbell-outfit. Trainen samen met haar zus zit er helaas niet in. “Mijn zus woont in Den Haag, dus dat lukt niet. Binnenkort hebben we een Disney-weekend gepland, dan gaan we natuurlijk wel samen trainen. Gelukkig fietst mijn vriend regelmatig met mij mee als ik aan het trainen ben, om mij te supporten.”

Zomermarkt
De halve marathon is niet de enige actie. Ook tijdens de zomermarkt van Heel Europa op 7 juli is groepswoning 57 ook present met een kraampje. Teamleden zijn al bezig om mooie dingen te maken die daar verkocht worden. Zelf gaat Kayleigh verkleed als Princes Anna uit de Disney-film Frozen. Samen met een vriendin, die voor de gelegenheid zich omtovert tot Koningin Elsa, gaan ze op zoek naar kinderen die tegen betaling van een klein bedrag met hen op de foto willen. De opbrengst gaat uiteraard allemaal in de spaarpot voor de Tovertafel.

Donaties
“We zijn nu een maand bezig en hebben 2.400 euro opgehaald. Iedereen is enthousiast over het idee. Collega’s en familie van de bewoners van de groepswoningen in Heel Europa steunen de actie. Dat geeft je een boost om door te gaan.”, vertelt Kayleigh enthousiast.

Ze zijn nog op zoek naar veel meer mensen die willen doneren. Iedere euro is welkom. Als er uiteindelijk meer geld wordt opgehaald, dan komt ook dat goed terecht. “Er zijn nog zo veel andere producten waar mensen met dementie baat bij hebben. Het zou geweldig zijn als we nog meer voor onze bewoners kunnen doen.”

Op de koffie
Iedereen is welkom om een keer op de koffie te komen in de groepswoning. “Dan kunnen mensen ook zien waar hun geld naar toe gaat en voor wie het bedoeld is.” Lachend voegt Kayleigh er nog aan toe dat mensen van te voren wel even een afspraak moeten maken; “anders hebben we hier straks 100 mensen tegelijk op de koffie.”

Wilt u een keer koffie komen drinken of meer weten over dit bijzondere initiatief? Belt u dan gerust met de groepswoning op (0299) 763 917. U kunt Kayleigh ook mailen voor meer informatie op k.vringer@swzp.nl. Het team heeft ook een speciale Facebook-pagina gemaakt voor deze actie. U kunt hen volgen en op de hoogte blijven op facebook.com/Tovertafelheeleuropa.