Keuken en restaurants in een nieuw jasje

Bij SWZP staan de cliënten en bewoners centraal. Dat willen we ook tot uiting laten komen in onze restaurants. Die worden dan ook in een nieuw jasje gestoken. In de restaurants van De Rusthoeve en De Tien Gemeenten wordt een open keuken gemaakt. Daardoor gaat er ook iets veranderen in de restaurants.

Verbouwing

In De Rusthoeve wordt de keuken die nu al in het restaurant aanwezig is, vergroot. Het restaurant krijgt een nieuwe vloer. Er komen mooie, nieuwe stoelen die uitnodigen om na het eten ook nog even te blijven zitten. Het gedeelte waar nu het biljard staat, wordt ingericht als bruin café.

In De Tien Gemeenten wordt de keuken ook uitgebreid. De balie van de receptie maakt plaats voor de open keuken. Deze wordt voor het huidige ‘uitgifteluik’ geplaatst.

De verbouwing brengt overlast mee voor onze bewoners, cliënten en bezoekers. Uiteraard doen we er alles aan om dat zo veel mogelijk te beperken en alternatieven aan te bieden als dat nodig is.

Menu’s

Onze koks gaan na de verbouwing vanuit de nieuwe open keukens voor u koken. Naast het vertrouwde weekmenu, komt er ook een kleine kaart met andere, wat luxere gerechten. Op deze kaart staan zowel voor-, hoofd- en nagerechten. Dat alles voor een schappelijke prijs.

Als bezoekers van het restaurant bijvoorbeeld zin hebben in een ander stukje vlees bij het weekmenu, dan maakt de kok dat ter plekke klaar. Ook op andere momenten van de dag is de keuken open: voor iets lekkers bij de koffie, een lunch of een borrelhapje, het kan allemaal.

Samenwerking ROC Horizon College

Door alle veranderingen maken we na de verbouwing geen gebruik meer van de grote keuken in De Rusthoeve (bij de liften). Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met het ROC Horizon College. Die gaan de keuken gebruiken voor de koksopleiding. Eerste jaars studenten leren hier de basisbeginselen van het koken. Tweede en derde jaars studenten lopen mee met onze eigen koks in de open keuken.

Ook de studenten van de horeca-opleiding zijn vanaf september bij ons te vinden. Zij helpen op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond mee in de bediening.