SWZP zet zorgmedewerkers in het zonnetje

Voor de medewerkers van Stichting Wonen & Zorg Purmerend (SWZP) was het vandaag een beetje feest. Ter ere van de internationale Dag van de Verpleging werden zij door SWZP in het zonnetje gezet. Een mooie gelegenheid om waardering uit te spreken voor het werk wat zij dagelijks doen. Voor iedereen was er een cadeautje en iets lekkers.

Dag van de Verpleging

De Dag van de Verpleging wordt jaarlijks op 12 mei gevierd, de geboortedag van Florence Nightingale; nog steeds het icoon van de professionele verpleegkunde. Het is een vak wat velen met volle overgave iedere dag uitvoeren. “Zorgmedewerkers leveren dagelijks een geweldige prestatie. Ik vind dat heel bijzonder”, aldus Wim van ’t Veer, directeur-bestuurder van SWZP. Van ’t Veer hield vandaag een gepassioneerde speech in De Tien Gemeenten, een van de woon-/zorglocaties van SWZP. In het bijzijn van veel bewoners en omwonenden zette hij de zorgmedewerkers van SWZP in het zonnetje.

Waardering

Van ’t Veer vindt het belangrijk dat er waardering is voor het werk van de zorgmedewerkers. Dat kunnen we niet vaak genoeg benoemen. We staan er lang niet altijd bij stil hoe belangrijk het werk van deze zorgmedewerkers is. Voor veel van onze bewoners en cliënten zijn zij een van de belangrijkste mensen in hun omgeving. Aan de andere kant staat de zorg door alle bezuinigingen van de afgelopen jaren onder druk. Onze medewerkers voelen die druk ook. Ondanks dat, doen zij iedere dag hun uiterste best om bewoners en cliënten te helpen en ondersteunen in het dagelijks leven. Reden genoeg om jaarlijks aandacht aan deze bijzondere dag.

Hugo Borst

De zorg is, mede door de boeken van Hugo Borst, een zeer actueel thema. In deze boeken bespreekt hij het leven van zijn moeder. Zij heeft sinds enkele jaren de ziekte van Alzheimer en woont in een woongroep. Van ’t Veer staat er tijdens zijn speech bij stil: “Hugo Borst spreekt in zijn nieuwe boek zijn bewondering uit voor de verpleegkundigen en verzorgenden van zijn moeder. Hij vindt dat zij een wereldprestatie leveren. Dat is een prachtig compliment om deze dag even bij stil te staan.”.

Cadeautje

Na de speech is het tijd om de cadeautjes uit te delen aan de medewerkers. Ook op de woon-/zorglocaties De Rusthoeve en Heel Europa was er wat lekkers voor de medewerkers van deze locaties en de medewerkers van de thuiszorgteams. Daar deelden leden van het Management Team de cadeautjes uit, als blijk van waardering.