Update m.b.t coronacrisis in de zorg bij SWZP

Aan alle cliënten, familieleden, mantelzorgers en betrokkenen bij de zorg van de SWZP

Donderdag 12 november 2020

Beste familie en mantelzorgers,

Betreft: Update m.b.t. coronacrisis in de zorg bij SWZP

Geachte mevrouw en/of meneer,

Afgelopen week is op één van onze woongroepen een corona besmetting geconstateerd. Dat is heel verdrietig, we doen ons best om desondanks goede zorg te geven aan alle bewoners en de besmetting te beperken. De zorgmedewerkers werken hard aan goede zorg en welbevinden voor uw familieleden onder deze moeilijke omstandigheden.

Afspraken bezoek
Vanwege het risico op besmetting hanteren we het beleid voor familie, mantelzorgers en betrokkenen om bezoek te beperken tot maximaal twee mensen per bewoner per dag. In De Tien Gemeenten waar heel veel mensen wonen is het belangrijk om het verkeer te beperken om besmettingsrisico’s zo klein mogelijk te laten zijn. Daarbij is het zorgteam leidend als er uitzonderingen moeten worden gemaakt. Alle contacten behalve behandeling (fysio, arts, ergo) tellen we mee, dus ook de kapper en de vrijwilliger. Nogmaals als er uitzonderingen moeten worden gemaakt dan kan de zorg dat bepalen.
Voor mantelzorgers en vrijwilligers die met bewoners naar buiten gaan voor een wandeling is ook de afspraak dat er een mondkapje wordt gebruikt, als mensen ondersteuning nodig hebben dus de 1,5 m niet kan, dan ook handschoenen.

De bezoeken vinden plaats volgens de hygiëne richtlijnen:
– desinfecteren van de handen bij binnenkomst locatie
– registreren en aanmelden van bezoek
– hygiëne maatregelen opvolgen zoals mondkapje, 1,5 m afstand etc.
– bezoek niet op de huiskamer bij de andere bewoners, maar op het appartement van de bewoner.