Update m.b.t. coronacrisis in de zorg bij SWZP

Aan alle cliënten, familieleden, mantelzorgers en betrokkenen bij de zorg van de SWZP

Maandag 11 mei 2020

Betreft: Update m.b.t. coronacrisis in de zorg bij SWZP

Geachte mevrouw en/ of meneer,
Hiermee informeren wij u over de laatste stand van zaken rondom het Coronavirus.

♦ Keuze niet op ons gevallen bij het experiment met beperkte openstelling verpleeghuizen
We hebben binnen onze instelling gesproken over de mogelijke deelname aan het experiment van minister Hugo de Jonge en het ministerie over beperkte openstelling van één van onze locaties. In iedere regio is één locatie gekozen om de komende 14 dagen te experimenteren met beperkte openstelling.

Wij hebben ons vorige week aangemeld bij de GGD maar zijn jammer genoeg niet uitgekozen. Het is een locatie van Evean in Oostzaan De Lishof geworden. De komende 14 dagen gaan zij onder begeleiding van de GGD e.a. dit experiment uitvoeren en zullen wij nader horen na de 25ste mei.
Dat betekent voor alle mantelzorgers en familieleden, en medewerkers dat we voorlopig op deze manier doorgaan: geen bezoek, alleen beeldbellen, en raamcontact. En wat blijft natuurlijk: heel zorgvuldig zijn met de hygiëne maatregelen om besmetting van onze bewoners te voorkomen.
Vanuit de vrienden van de diaconie hebben we de middelen gekregen om voor de bewoners van de woongroepen in Heel Europa ook een betere raamcontact / chatbox te realiseren.

♦ In de ouderenzorg van de SWZP gaat het heel goed
Morgen dinsdag 12 mei is het de dag van de zorg. Dat is een volgende gelegenheid om iedereen en elkaar te complimenteren met de uitvoering van de zorg voor onze ouderen. Er zijn tot op heden geen besmettingen in huis, dat moeten we zo houden en voorkomen dat het alsnog kan gebeuren. Dus moeten we streng blijven en scherp blijven op elkaar. Het is heel knap dat we dat samen voor elkaar hebben gekregen door zorgvuldig hygiënisch te werken en de voorwaarden voor voorkomen van besmetting in acht te nemen.

♦ De dagbesteding gaat deze week beperkt open
Er is een keuze gemaakt uit de groep bezoekers, op basis van de zorgvraag en de druk op de mantelzorg, voor een 3 a 4 bezoekers van de Dageraad, de Orchidee en de Tuinkamer (locatie De Tien Gemeenten). De tuinkamer bezoekers komen bijeen in de huiskamer op de BG van de Poelmanflat. We hebben werkplekken verplaatst zodat de ruimte van de tuinkamer kan worden gebruikt voor het raamcontact voor intramurale bewoners en familie.

♦ Ook weer paramedische en andere diensten
Als het echt nodig is en het niet kan wachten, dan willen we de diensten van Fysiotherapeut, Ergotherapeut, diëtiek, wondverzorging en behandeling door pedicure, weer beperkt inzetten en op een veilige manier. De pedicure wordt dus op een veilige manier ingezet via de zorgteams.
De kapster gaat volgende week weer aan de slag. Eén client per keer, hygiëne en schoonmaak, mondkapje en handschoenen etc. Vanaf 18 mei zal dan weer een beperkte dienstverlening voor intramurale bewoners mogelijk zijn. De waarschuwing blijft: Niet te veel verschillende verkeersbewegingen, voorkom besmetting, hou je aan de hygiëne afspraken.

Met vriendelijke groet,
Wim van ’t Veer
Directeur / Bestuurder
Stichting Wonen en Zorg Purmerend