Update m.b.t. coronacrisis in de zorg bij SWZP

Aan alle cliënten, familieleden, mantelzorgers en betrokkenen bij de zorg van de SWZP

Woensdag 30 september 2020

Betreft: Update m.b.t. coronacrisis in de zorg bij SWZP

Geachte mevrouw en/ of meneer,

Hiermee informeren wij u over de laatste stand van zaken rondom het Coronavirus.  Hieronder kunt u lezen hoe SWZP gehoor geeft aan de door het kabinet op 28 september aangekondigde maatregelen i.v.m. de bestrijding van het Coronavirus. Het Coronavirus laat weer meer van zich horen en overal rinkelen inmiddels de alarmbellen. De cijfers over het aantal besmettingen, ziekenhuisopnamen en IC opnamen liegen er niet om. Het virus komt steeds dichterbij. Bij bewoners en cliënten is er momenteel geen (verdenking op) besmetting. Om dit zo te houden vragen wij iedereen om zeer alert te zijn op naleving van alle (bestaande) maatregelen:

✓ Houd anderhalve meter afstand van elkaar! Dit is van cruciaal belang!

✓ Wij zijn gezamenlijk, dus iedereen, verantwoordelijk voor een strikt deurbeleid:

  • Bij binnenkomst de handen desinfecteren en daarna regelmatig de handen wassen.
  • Bezoekers registreren zich bij binnenkomst door gegevens in te vullen.
  • Bij Coronagerelateerde gezondheidsklachten mogen bezoekers niet naar binnen! Bij welke klachten moet u thuisblijven?
    Bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn). Ook bij hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).

✓ Bewoners mogen maximaal 3 bezoekers ontvangen. Alleen op de eigen kamer of appartement, mits er onderling 1,5 afstand van elkaar gehouden kan worden.

✓ In de restaurants mogen maximaal 30 gasten tegelijkertijd aanwezig zijn. Dit aantal is exclusief het bedienend personeel.

✓ Voor de kapper, pedicure, fysiotherapeut, dus alle contactberoepen, geldt dat zij m.i.v. heden weer een mondneuskapje moeten dragen.

Afsluitend melden wij dat wij voor het preventief inzetten van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s), en dan vooral de mondneuskapjes, in afwachting zijn van het advies dat door de GGD gegeven zal worden voor de ouderenzorg (verpleeghuizen en thuiszorg).

Laten we met elkaar afspreken om scherp te zijn op het naleven van de maatregelen. Alleen door gezamenlijk hier de verantwoordelijkheid voor te dragen, doen we alles wat binnen onze macht ligt om onnodige besmettingen te voorkomen! Bekijk ook onze poster corona maatregelen 29-09-2020