Update m.b.t. Coronacrisis in de zorg van de SWZP

Aan alle cliënten, familieleden, mantelzorgers en betrokkenen bij de zorg van de SWZP

Woensdag 10 maart 2021

Betreft: Update m.b.t. coronacrisis in de zorg bij SWZP

Beste bewoners, familie van bewoners, contactpersonen en vrijwilligers,

In De Tien Gemeenten zijn op de twee bovenste etage van de Hoornselaan, team Geel en ’t Hart een groot aantal bewoners besmet. In totaal gat het om 16 bewoners. De teams zijn in quarantaine, alle cliënten verblijven in isolatie op hun eigen kamer. De mensen worden getest en de medewerkers worden wekelijks preventief getest. In woongroep 56 op Heel Europa zijn de bewoners in isolatie vanwege covid. In de thuiszorg en de dagbesteding zijn er geen besmettingen.

Vaccineren bewoners
De vaccinatieronde van vorige week is goed verlopen op alle locaties. De datum voor de 2e ronde is nog niet bekend, maar zodra we hierover meer weten, zullen we dit bekend maken.

Bezoekregeling aangepast
Naar aanleiding van de recente persconferentie van de overheid is onze bezoekregeling hierop conform aangepast. Als u hier klikt kunt u de aangepaste bezoekregeling voor onze locaties raadplegen.

Versoepeling voor gevaccineerde bewoners
Dat betekent dat er weer twee bezoekers per dag langs mogen komen. Iets waar veel verpleeghuisbewoners en hun families reikhalzend naar uitkijken.
Maar de versoepeling zal niet direct voor iedereen gelden: voorlopig komen alleen bewoners die volledig zijn gevaccineerd in aanmerking voor de verruiming. Doordat er steeds meer verpleeghuisbewoners worden ingeënt, zal deze groep wel snel groter worden, verwachten kabinet en OMT.

Met vriendelijke groet,

Wim van ’t Veer Directeur / Bestuurder Stichting Wonen en Zorg Purmerend