Personenalarmering

Je veilig voelen, thuis in je vertrouwde omgeving. Dat maakt Personenalarmering voor u mogelijk. Juist wanneer u ouder wordt, minder mobiel of langdurig ziek bent. Met Personenalarmering is er altijd iemand dichtbij.

Als u zich onveilig voelt of in geval van nood, kunt u met één druk op de knop direct contact leggen met de medewerkers van uw personenalamering. Zij schatten uw situatie nauwkeurig in en schakelen de thuiszorg van de Stichting Wonen en Zorg Purmerend in. Als het nodig is, kunnen zij ook een arts of ambulance voor u waarschuwen.

Woont u in de (aanleun) wooncomplexen Poelmanflat, Rosa Manus hof, Magnoliastraat, Plataanstate of andere states, of in woongebouw Heel Europa te Purmerend en u wilt Personenalarmering van SWZP ontvangen; dan dient u ook thuiszorg van ons te ontvangen. Wanneer dit niet het geval is, u ontvangt van een andere organisatie de thuiszorg, kunnen wij géén professionele alarmopvolging leveren. Wanneer u reeds thuiszorg van Stichting Wonen en Zorg Purmerend of op dit moment nog helemaal geen thuiszorg ontvangt maar wel alvast de zekerheid van zorgalarmering van ons wilt afnemen, dan kunnen wij u dat bieden.

Aanvraag en vergoeding

U kunt zelf Personenalarmering aanvragen bij uw zorgverzekering. Vaak moet u hiervoor een aanvraagformulier invullen. Uw zorgverzekering bepaalt aan de hand van uw medische situatie of personenalarmering voor u (deels) vergoed wordt. Uw zorgverzekering geeft aan of u in aanmerking komt voor een vergoeding, en welke aanbieder u kunt kiezen voor uw personenalarmering.

Bij de aanvraag geeft u aan dat de thuiszorg van Stichting Wonen en Zorg Purmerend moet worden ingeschakeld als u hulp nodig heeft. Zodra wij de aanvraag ontvangen hebben, nemen we contact met u op.

Alarmopvolging

Als u al thuiszorg van ons ontvangt, dan kunnen wij voor u de alarmopvolging regelen. Voor de uitvoering van alarmopvolging, werkt SWZP samen met Eurocross en Focuscura. Wanneer u kiest voor professionele alarmopvolging van Stichting Wonen en Zorg Purmerend betaalt u per 1 maart 2019 € 7,50 per persoon, per maand. SWZP biedt ondersteuning aan bij het invullen van de benodigde formulieren.

Voorwaarden snelle adequate zorg

Om snel adequaat goede zorg te kunnen verlenen verwachten wij dat u de volgende zaken op orde heeft:
1. U heeft een sleutelkluisje met sleutel bij uw voordeur hangen. Dit is belangrijk voor de hulpverlener van de SWZP zodat zij in geval van een noodsignaal uw woning kunnen betreden als u zelf niet meer de deur kunt openen.
2. De code van dit sleutelkluisje is bekend bij het zorgteam zodat zij dit in het digitale dossier kunnen zetten. Op deze wijze kan elke dienstdoende hulpverlener snel bij u komen in geval van nood.
3. De contactgegevens van u, uw eerste contactpersoon en uw medische achtergrond zijn bekend bij het zorgteam zodat zij dit in het digitale dossier kunnen zetten. Op deze wijze kan de hulpverlener snel de juiste zorg verlenen.

Meer informatie

Voor meer informatie over Personenalarmering kunt u contact opnemen met Thuiszorg Purmerend per telefoon (0299) 412 324 of per mail cliëntenadministratie@swzp.nl.