Personenalarmering

Je veilig voelen, thuis in je vertrouwde omgeving. Dat maakt Personenalarmering voor u mogelijk. Juist wanneer u ouder wordt, minder mobiel of langdurig ziek bent. Met Personenalarmering is er altijd iemand dichtbij.

In samenwerking met Eurocross Assistance bieden wij u dit systeem aan. Als u zich onveilig voelt of in geval van nood, kunt u met één druk op de knop direct contact leggen met de medewerkers van Eurocross Assistance. Zij schatten uw situatie nauwkeurig in en schakelen de thuiszorg van SWZP in. Als het nodig is, kunnen zij ook een arts of ambulance voor u waarschuwen.

Aanvraag en vergoeding

Personenalarmering vraagt u aan bij Eurocross Assistance. Dit kan via een online aanvraagformulier. Uw medische situatie bepaalt of Personenalarmering (deels) vergoed wordt door uw zorgverzekering.

Bij de aanvraag geeft u aan dat de thuiszorg van SWZP moet worden ingeschakeld als u hulp nodig heeft. Wij nemen zodra de aanvraag bij ons binnen is, contact met u op. Als u dat wilt, komt een van onze thuiszorgmedewerkers bij u langs om u te informeren over het systeem en de installatie hiervan.

Sleutelkluisje

Als u hulp nodig heeft, is het belangrijk dat wij ook in uw woning kunnen komen. Daarom wordt er een sleutelkluisje naast uw voordeur geplaatst. Uw privacy en veiligheid zijn hierbij gewaarborgd. De alarmcentrale van Eurocross Assistance geeft bij een melding de code van uw sleutelkluisje aan ons door.

Meer informatie

Voor meer informatie over Personenalarmering kunt u contact opnemen met Thuiszorg Purmerend via (0299) 412 324 of thuiszorgpurmerend@swzp.nl. U kunt ook kijken op de website van Eurocross Assistance.