Dagbesteding

Wat is dagbesteding?

Dagbesteding helpt ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. We ondersteunen u bij het vinden van een fijne invulling van de dag en het in contact te blijven met andere ouderen. Ook helpen we u bij het vinden van creatieve aanpassingen voor dingen die u niet zo goed meer kunt. Samen bedenken we hiervoor een alternatief. Soms kunnen we hiervoor gebruik maken van diverse hulpmiddelen.

Dagbesteding bij SWZP

Wij bieden reguliere dagbesteding in De Tuinkamer en De Orchidee. Daarnaast beschikken wij over een ontmoetingscentrum voor mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers, De Dageraad. Klik hier voor meer informatie over Ontmoetingscentrum de Dageraad.

Wij werken binnen De Tuinkamer en De Orchidee met vaste teams., daardoor ziet u altijd bekende gezichten om u heen. De sfeer is gemoedelijk. Doordat onze locaties onderdeel uitmaken van de woon-/zorglocaties van SWZP, kunt u gebruik maken van het comfort en de faciliteiten die hier geboden worden. Zoals de sportruimtes, moestuinen, biljart, duofietsen, etc. De locaties liggen vlakbij het centrum van Purmerend en diverse groenvoorzieningen. Daardoor is een uitstapje daar naartoe ook een van de mogelijkheden als activiteit.

Uw wensen staan centraal

U kunt voor een of meerdere dagdelen per week bij ons terecht in De Tuinkamer of De Orchidee. U maakt deel uit van een groep van ongeveer 12 mensen. Er zijn een aantal vaste activiteiten, zoals samen koffie drinken. Daarna bepaalt u zelf wat u gaat doen. U kunt aansluiten bij een van de activiteiten die georganiseerd worden op de locatie. Of u bedenkt zelf iets. Wij doen er alles aan om dat vervolgens samen met u te doen.

Voor wie

Dagbesteding bij SWZP is voor zelfstandig wonende ouderen uit Purmerend en omgeving. Mee doen aan de dagbesteding kan:

  • met een indicatie.

Wanneer

De dagbesteding wordt aangeboden op onze woon-/zorglocaties De Rusthoeve en De Tien Gemeenten. Iedere werkdag is er dagbesteding, van 10.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de dagbesteding van SWZP, het aanvragen van een indicatie of wilt u zich aanmelden? Neemt u dan contact met ons op via info@swzp.nl of (0299) 412 345.