Woongroepen

Op onze 3 locaties, De Rusthoeve, De Tien Gemeenten en Heel Europa heeft SWZP in totaal 11 woongroepen waar ouderen met dementie samenleven.
Deze woongroepen zijn bestemd voor mensen die een indicatie voor langdurige zorg met behandeling (Wlz-indicatie) hebben. Deze indicatie hebben zij omdat de noodzakelijke zorg en begeleiding in hun eigen woonomgeving niet langer toereikend was voor hun huidige zorgbehoefte.

Brochure ‘Verblijf met behandeling’

Voor (toekomstige) bewoners, hun familie en/of mantelzorgers die binnen één van onze 3 locaties (gaan) verblijven op basis van een indicatie voor langdurige zorg met behandeling (Wlz-indicatie) hebben wij de brochure ‘Verblijf met behandeling’ samengesteld. In deze brochure zetten we uiteen van u van SWZP mag verwachten voor een zo aangenaam mogelijk verblijf. Ook wordt aangegeven welke aspecten vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) worden bekostigd en welke kosten voor uw eigen rekening zijn, zodat hier geen onduidelijkheden over kunnen ontstaan.

Het dagelijks leven op de woongroep

Er wonen zes tot acht bewoners op een woongroep, elke bewoner heeft een eigen eigen zit-/slaapkamer met toilet en douche. Daarnaast is er een gemeenschappelijke huiskamer en keuken. Op de woongroep  is altijd begeleiding aanwezig. Die bestaat uit een vast team, waardoor we een zeer persoonlijke benadering bieden aan onze bewoners. Ook tijdens de nacht is er een medewerker aanwezig op de locatie.

Het leven op een woongroep is bijzonder te noemen. We beogen net zo’n sfeer te creëren als thuis. Deze huiselijke sfeer zal bijdragen aan uw welbevinden. De woongroep bestaat uit een gezamenlijke huiskamer met keuken waar 6 tot 8 mensen samen leven. De huiskamer is ingericht met een eettafel en een zitgedeelte waar ook televisie gekeken kan worden. De keuken is volledig ingericht. Elke bewoner heeft op de woongroep een eigen kamer en badkamer, zodat u als bewoner uw privacy kunt behouden wanneer u daar behoefte aan heeft.

Warme en huiselijke sfeer

In de huiskamer wordt gezamenlijk het leven van alledag geleefd. Samen eten, drinken, koken, ontspannen, opruimen, afwassen, de was doen, de krant lezen, kortom: ‘samenleven’. Het dagritme wordt bepaald door de wensen van de bewoners. De woongroep zal een vertrouwde omgeving voor u zijn, waar het prettig wonen is en een zinvolle daginvulling voorop staat. Er is uiteraard ook ruimte voor individuele begeleiding. Dit kan variëren van een wandeling door het park, een fotoboek doorkijken, tot naar de markt gaan of simpelweg een praatje maken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het wonen in een van onze woongroepen? Neem dan contact op met het KlantenServicePunt, dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 08.00 en 16.30 uur via telefoonnummer (0299) 412345.

Wilt u meer informatie over leven met dementie? Kijk dan eens op www.netwerkdementie-zw.nl